Regelingen, rechten en plichten

Studiebelasting

Om het diploma HBO-Rechten in ontvangst te mogen nemen, moet je in totaal 240 studiepunten, ook wel 'European Credits (EC's) genoemd, hebben behaald.

In het eerste jaar kun je per blok 15 studiepunten behalen, dus 60 studiepunten over het hele eerste jaar. In elk blok kun je op 3 onderdelen studiepunten behalen:

1. Kennistoets

2. Portfolio van beroepsproducten

3. Portfolio van PPO-opdrachten (Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling)

Je krijgt dus op het eind van elk blok 1 kennistoets en daarnaast lever je een portfolio in van beroepsproducten. Gedurende het blok werk je aan verschillende praktijkgerichte opdrachten, allemaal uiteraard met een juridische inhoud. Aan het einde van ieder blok lever je de gemaakte opdrachten in bij je docent, door middel van een digitaal dossier. Tot slot lever je ook een portfolio in van opdrachten die gericht zijn op PPO. In die opdrachten laat je zien dat je je ook persoonlijk en professioneel aan het ontwikkelen bent.

De gemiddelde studiebelasting per week is 40 uur. Daarin vallen de contacturen met de docenten, studiebegeleiding en zelfstudie (alleen of met medestudenten).

Studentenstatuut

Het Studentenstatuut bevat de rechten en verplichtingen van studenten, die voortvloeien uit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). In het statuut is onder andere beschreven: alles omtrent inschrijving en herinschrijving, medezeggenschap, normen en sanctiebepalingen, rechtsbescherming en studentenvoorzieningen. 

OER: onderwijs- en examenregeling

De onderwijs- en examenregeling (OER) is een onderdeel van het Studentenstatuut. In de OER wordt onder andere een aantal rechten en verplichtingen van de student van deze opleiding beschreven. Je vindt in de OER ook informatie over het curriculum, de organisatie van het onderwijs en de regels betreffende tentamens en herkansingen.

Inschrijfvoorwaarden Fontys

Inschrijfvoorwaarden Avans

Studentenstatuut Juridische Hogeschool

Onderwijs- & Examenregeling