Studiekeuzecheck

De Juridische Hogeschool nodigt je na aanmelding uit voor een (gratis) studiekeuzecheck. Deze studiekeuzecheck doen we bij de Juridische Hogeschool in de vorm van een intake. Daarbij bekijken we samen of de opleiding bij je past. Dit assessment is nadrukkelijk een test en géén toets of selectiemiddel. De intake is voor alle studenten verplicht.

De intake bestaat uit:
  • een online-assessment;

  • een motivatieopdracht;

  • een dagdeel op locatie bij de Juridische Hogeschool.

Per e-mail krijg je een uitnodiging voor het maken van het online-assessment en voor het schrijven van een motivatiebrief.
Het online-assessment is in het Nederlands en duurt maximaal anderhalf uur. Hiermee krijg je een beeld van je capaciteiten en motivatie. Je ontdekt je sterke kanten en valkuilen en komt erachter of je beeld van de opleiding en het werk van een hbo-jurist klopt. Het resultaat van het assessment ontvang je per e-mail.

Op de Juridische Hogeschool

Nadat je het assessment en je motivatiebrief hebt gemaakt, word je uitgenodigd op de Juridische Hogeschool in Tilburg of 's-Hertogenbosch. Je ontvangt hierover een e-mail waarin je een datum en tijdstip van je voorkeur kunt aangeven.

Het programma duurt een dagdeel (ochtend of middag) en bestaat uit:

  • een gesprek van een half uur met een docent of studieadviseur naar aanleiding van je persoonlijke rapport en motivatiebrief;

  • een groepsgesprek met huidige studenten;

  • een taaltest.

Advies

Je ontvangt op basis van de intake een onderbouwd advies. Dit advies draagt bij aan de juiste studiekeuze, maar is niet bindend. Jij beslist dus of je start met de opleiding. Vanzelfsprekend moet je toelaatbaar zijn en voldoen aan de inschrijvingsvoorwaarden van de opleiding.

In de onderwijs- en examenregeling, artikel 2a kun je de regels omtrent de studiekeuzecheck vinden.