Blogs
Vertrouwenspersoon binnen een bedrijf of organisatie
In deze blogpost zal het SJAK uitleggen welke rol een vertrouwenspersoon heeft binnen een bedrijf of organisatie.
Lees verderOndernemers, stop met het kopiëren van algemene voorwaarden!
In deze blogpost leggen wij uit wat de risico’s zijn van het overnemen van de algemene voorwaarden van een ander.
Lees verderRoerende en onroerende zaken
Deze blogpost zal uitleg geven over roerende en onroerende zaken. Wat is het verschil tussen de soorten zaken en wat voor gevolgen brengt dit met zich mee? Hoe kunnen risico’s beperkt worden?
Lees verderOntslag op staande voet en ontslag met wederzijds goedvinden
Bij een ontslag op staande voet heeft uw werkgever het recht om de arbeidsovereenkomst onmiddellijk te beëindigen, zonder voorafgaande toestemming van het UWV of tussenkomst van de kantonrechter. Er is geen verplichting om een opzegtermijn in acht te nemen.
Lees verderEenmanszaak of bv?
Wanneer is een eenmanszaak het beste en wanneer kun je beter kiezen voor de oprichting en/of de omzetting naar een bv? We verduidelijken het in deze blog.
Lees verderDeliveroo-arrest
Bent u ondernemer en maakt u gebruik van zzp’ers binnen uw bedrijf? Er is een grote kans dat deze zzp’ers toch een arbeidsovereenkomst met u hebben in plaats van een overeenkomst van opdracht. Dit heeft dan de nodige consequenties voor u als ondernemer. In de blog wordt de laatste uitspraak van het Deliveroo arrest over deze problematiek besproken.
Lees verderDatalekken en de AVG
Elk bedrijf kan een datalek meemaken, van grote multinationals tot eenmanszaken en het MKB. In deze blog leest u daarom wat een datalek is en wat uw bedrijf kan en moet doen in de afhandeling van datalekken.
Lees verderBeëindiging van de arbeids- overeenkomst met wederzijds goedvinden
Bent u een werkgever en wilt u graag de arbeidsovereenkomst met uw werknemer beëindigen? Dat kan! Als werkgever heeft u dan verschillende mogelijkheden. In deze blog zal er één mogelijkheid besproken worden, namelijk beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden
Lees verderDe kantonrechter in de civiele (dagvaarding) procedure
Wat voor zaken behandelt hij? Wie zijn er betrokken bij een zitting? Hoe kun je verder als je het niet eens bent met de kantonrechter en wat kost zo’n procedure nou eigenlijk? Lees snel verder voor antwoord op al deze vragen.
Lees verderVerplichte verduurzaming kantoorgebouwen
Vanaf 1 januari 2023 geldt voor kantoorgebouwen dat zij in beginsel minimaal over energielabel C moeten beschikken. Voldoet het gebouw niet aan deze eisen, dan mag het gebouw niet als kantoor worden gebruikt (Bouwbesluit 2012).
Lees verderDe curator
In dit blog gaan we het hebben over de curator, wat zijn taken zijn in het werkveld en hoe dit betrekking kan hebben op de ondernemers.
Lees verderWetsvoorstel thuiswerken
Het wetsvoorstel ‘Wet werken waar je wilt’ is op 5 juli 2022 aangenomen door de Tweede Kamer, maar moet nog door de Eerste Kamer worden goedgekeurd. De verwachting is dat de Eerste Kamer het wetsvoorstel zal goedkeuren. Daarna zal de wet werken waar je wilt in werking treden. Met deze wetgeving wordt thuiswerken dus wettelijk vastgelegd.
Lees verder