Afstudeerstage

Een afstudeerder voert in uw organisatie een praktisch juridisch onderzoek uit en levert daarbij een concreet en bruikbaar product op. Via Willemien Bogers, praktijkcoördinator kunt u uw vacature uitzetten onder onze studenten waarop zij kunnen solliciteren. Ontvangt u rechtstreeks een sollicitatiebrief, dan kunt u uiteraard zelf met de student in gesprek.

Juridisch onderzoek en beroepsproduct

Bij het afstuderen voert de student zelfstandig een praktisch relevant onderzoek uit, geeft consequenties aan en doet aanbevelingen. Op basis van het onderzoek vervaardigt de afstudeerder een beroepsproduct dat direct bruikbaar is in uw organisatie. Voorbeelden van beroepsproducten zijn een digitale beslisboom, een handleiding, presentatie, brochure, rapport of beleidsdocument.
De afstudeerder werkt hiervoor veertien weken, vier dagen per week, bij de opdrachtgever aan de onderzoeksopdracht. Eén dag per week vult de student zelf in.

Juridische werkzaamheden

Als opdrachtgever kunt u de student vragen deel te nemen aan voorkomende juridische werkzaamheden. Deze werkzaamheden mogen niet meer dan 30% van de werkweek van de student in beslag nemen.