Welkom op de online open dag van HBO-Rechten

Door de maatregelen tegen het corona-virus konden onze twee open dagen in maart helaas niet doorgaan. Dat vinden we erg jammer, want nu hebben we jou niet de informatie kunnen geven die jij misschien nog nodig hebt om een goede studiekeuze te kunnen maken. Door middel van deze pagina hopen we dat alsnog te doen.

Kijk eens goed naar de voorlichtingsfilm om een beter beeld te krijgen van onze opleiding, of verdiep jezelf nog verder door onze online proefstudeerpagina te bekijken. Heb je hierna toch nog vragen? Geen probleem. Stuur al jouw vragen via WhatsApp of e-mail naar een van onze studenten of medewerkers.

Wij wensen jou veel succes met je studiekeuze.

Opleidingspresentatie

Heb jij interesse om bij de Juridische Hogeschool te studeren, maar zit je met nog veel vragen? Onze docente Lisa vertelt in deze presentatie alles over de opleiding HBO-Rechten, het aanmeldproces, en welke beroepen je na vier jaar met je diploma kan uitvoeren. Dit is de presentatie zoals deze ook op een open dag wordt gegeven.

Heb je daarna toch nog meer vragen, of wil je graag weten hoe een student de opleiding ervaart? Stel dan je vragen aan een van onze studenten of medewerkers.

.

Stel je vraag aan een studieadviseur

Onze studieadviseurs helpen je met vragen over o.a. studeren met een functiebeperking, wat te doen bij een studieachterstand, studievaardigheden, leerroute en minors.

Stel je vraag aan een student

Ben jij benieuwd hoe een student de opleiding ervaart? Onze vierdejaarsstudente Jill beantwoordt al jouw vragen via WhatsApp over het studentenleven en wat de opleiding zo leuk maakt. (+31625280674)

Stel je vraag aan een medewerker

Wil jij graag praten met een medewerker van de opleiding? Evelien is communicatieadviseur bij de Juridische Hogeschool en beantwoord via WhatsApp al jouw vragen. (+31625146958)

Proefstuderen

Om een goede indruk te krijgen van de inhoud van de opleiding, is het altijd een goed idee om ook een keer te proefstuderen. Om ook de sfeer van het gebouw te kunnen ervaren en kennis te kunnen maken met een docent en enkele studenten, kun je naar een proefstudeermiddag komen op onze locaties in Tilburg of 's-Hertogenbosch. Door de maatregelen tegen het coronavirus zijn de proefstudeerdagen in april afgelast. Uiteraard houden we de richtlijnen in de gaten. Indien het weer is toegestaan, plannen we mogelijk nog een aantal extra proefstudeermomenten in. De proefstudeerdagen in juni staan vooralsnog wel nog open. Als je niet kunt wachten of niet kunt op één van de aangegeven data, maar wél een indruk wilt krijgen, dan kun je ook online proefstuderen. Kijk naar de filmpjes en maak de korte opdrachten om de opleiding toch een beetje te kunnen ervaren.

Proefstuderen op locatie

Kom proefstuderen op onze locatie in Tilburg of 's-Hertogenbosch en ga in gesprek met een docent en enkele studenten

Online proefstuderen

Kijk de filmpjes en maak de opdrachten vanuit de virtuele agenda van een student HBO-Rechten

Twijfel je nog? Lees alles over studiekiezen

Je wilt een hbo-opleiding gaan doen. Maar welke opleiding kies je? Een studie kiezen is soms best lastig. Gelukkig kunnen wij je helpen. Wij vinden het belangrijk dat jij een opleiding kiest die bij jou past. Op onze speciaal ingerichte pagina over studiekiezen, vind je handige tips en informatie om je hierbij te helpen. Voor als je twijfelt óf als je het nog helemaal niet weet. Ook vind je hier de contactgegevens van onze studieadviseurs. Zij kunnen al je vragen beantwoorden over studeren met een functiebeperking en de begeleiding die wij bieden.

Alles over studiekiezen

Heb je de knoop al doorgehakt? Meld je vóór 1 juni aan!

Aanmelden

 1. Wil je starten met HBO-Rechten dan moet je jezelf aanmelden via Studielink.
 2. Vervolgens doe je de Studiekeuzecheck, hiervoor ontvang je een uitnodiging.
 3. Regel je machtiging voor de betaling van het collegegeld

  Meer informatie over aanmelden, inschrijven en financiële zaken.

  Toelatingseisen

  Je bent toelaatbaar wanneer je beschikt over een:

  • havo-diploma: alle profielen
  • vwo-diploma: alle profielen
  • mbo-diploma: niveau 4

  Heb je vragen hierover, dan kun je contact opnemen met onze inschrijfcoördinator mevrouw Dierick.

  N.B. Je diploma van je vooropleiding dient gedateerd te zijn vóór 1 september